Over

Lamento is een stichting onder C.S. Veritas, die kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden financiert, met kleine donaties van studenten en reünisten. Het initiatief voor Lamento is ontstaan uit onvrede over de gerichte betrokkenheid van studenten bij maatschappelijke problemen in de wereld. Lamento wil zich vanuit de welvarende leefomgeving van de student inzetten voor minderbedeelden.

Lamento is één van de weinige lopende piekcommissies die Veritas rijk is. Zij heeft de afgelopen jaren het verenigingsleven van vele Veritijnen verrijkt met succesvolle activiteiten als de jaarlijkse veiling, waar het bieden voor leuke items dan wel spannende dates zo hoog kan oplopen dat je je gaat afvragen waar de term “arme student” vandaan komt. Of de Biercantus, die een avond heeft gebracht waar alle bezoekers zich nog veel (of juist weinig) van kunnen herinneren. Ook de Valentijnsactie, waar de stiekeme liefdes voor andere worden geuit, het Benefietconcert, het jaarlijks terugkerend evenement wat gehouden wordt op het lepelenburg, en alle andere activiteiten waar wij aan hebben deelgenomen zijn een groot succes geweest.

De activiteiten worden georganiseerd door de commissie, die bestaat uit een hechte groep Veritijnen met het hart op de juiste plaats. Behalve de vergadering iedere maandag en het organiseren van de activiteiten, brengen de leden veel tijd met elkaar door. Het maandelijkse commissie-eten, het halfjaarlijkse weekend, het jaarlijks datediner, de jaarlijkse oudledenborrel, de afsluitende BBQ, het Tapas eten met onbeperkt drinkarrangement, en de volledig spontane Lamentoborrels geven een indicatie van de commissie als geheel. Een grote groep mensen die het zó goed met elkaar heeft, dat men die minder bedeelden in de wereld met liefde helpt. Anders zouden we ons bijna schuldig gaan voelen.
Niet alleen het leven van de Veritijnen is door ons toedoen verrijkt. Natuurlijk zijn bij elk van onze activiteit bedragen opgehaald waarmee verschillende projecten zijn gesteund, die een normaler leven voor kinderen en jongeren in de ontwikkelingslanden mogelijk hebben gemaakt. Elk van onze projecten is gesteund door een grote bijdrage, mogelijk gemaakt door de bezoekers van onze activiteiten, en onze trouwe donateurs. Wij willen bij deze ook alle betrokkenen bedanken, zonder jullie geen Lamento!

Meer informatie omtrent studentenvereniging Veritas kunt u hier vinden.